Skapa en attraktiv annons med fina foton!

Vad gör att din annons sticker ut i mängden?

Om du vill att din annons skall sticka ut bland alternativen är det extra viktigt att du lägger till foton. Kortfattat handlar det om att fånga intresset för att just er lägenhet är ett intressant bytesobjekt. Då vill du självklart lyfta fram lägenhetens bästa sidor och fina bilder säger som bekant mer än tusen ord.

Här kommer några tips när ni skall fotografera er lägenhet:

1. Tänd all belysning.

Alla lampor bör vara tända när du fotograferar, ljuset är avgörande för en lyckad fotografering. För lite ljus kan göra att rummet upplevs som betydligt mindre än ett där det finns gott om ljus.

2. Fotografera på dagen

Även om man följt tidigare punkt så skall man alltid fotografera i dagsljus, annars är det risk för att fönstren blir helt svarta. Dock kan även fullt solsken försvåra en fotografering då fönstren istället blir ljusa medan övriga lägenheten blir mörk.

3. Öppna dörrarna i bostaden.

Då känns det mer luftigt och man får en bättre uppfattning om hur rummen förhåller sig till varandra. Är det möjligt att vinkla kameran lite så att bilden även får med angränsande rum, hall etc. så gör det!

4. Olika vinklar

Titta gärna ur olika kameravinklar för se om det gör någon skillnad att flytta någon möbel eller inredningsdetalj. Man brukar fotografera runt en meter från golvet i en lägenhet med normal takhöjd, detta gör man för att få en bra balans mellan golv och tak.

5. Var konsekvent var du placerar dig i rum för rum

a) vid dörren eller
b) till höger/vänster om fönstret i rummen.

6. Rensa och plocka undan

Rensa bort onödiga prylar innan du börjar fotografera. Färre detaljer för ögat att ta fäste på gör att bostades upplevs som större och luftigare. Blommor i fönstren är alltid fint, med se till så de inte skymmer utsikten.

Lycka till med fotandet!